Tack

Jag vill ta tillfället i akt att tacka för alla mail, telefonsamtal, sms och välönskningar jag har fått. Det gör så gott i hjärtat. Känner de som drabbats av död i familj eller i vänkretsen och jag känner inte att jag tar mig friheter när jag säger att alla sänder dom all tanke och kärlek.

Oslo börjar gå tillbaka till ett halvvägs normativt tillstånd, som jag skrev igår. Några av avspärrningarna börjar dra sig tillbaka mot Youngstorget men det är inte många meter. Man hör fortfarande pilisbilssirener och militären vaktar de gränser polisen har satt upp. De flesta krossade rutorna har blivit igenspikade med träplattor. Det ösregnar fortfarande här. Alla vänner eller rentav nästan okända pratar fortfarande om vad som ahr hänt, hur man blev berörd. Det är helt sjukt att se hur alla går samman här. Efter alla gråt och shock står vi alla kvar som medmänniskor istället för hat- och grälsjuka individer som vill se blod. Ingen som jag har pratat med varken i jobebt eller i vänkretsen önskar att se Anders Behring Breivik död. Alla pratar om att stänga av TVn under hans rättssak imorgon, för att om han får chansen att tala så får han som han vill. Han får göra sitt budskap hört.

Imorgon klockan 18-00 går vi i roståget från Rådhusplatsen Det är just nu inte tillåtet med fackeltåg som var planen för att skydda deltagande, så vi bär rosor istället för eld. Symbolen talar för sig själv.

Jag vet att många har använt Maria Menas version av Mitt lille land som tröst och kampsång för att stå samman i den här helt jävliga och sjuka situationen. Jag har idag på jobbet spelat Iris DeMents Our town, och vi och många andra som har hållt öppet idag har tänt ljus.

Man har en stor lust att vägra läsa tidningarna eller höra på radio eller se på TV just nu. Man vill inte behöva tänka på det. Men jag tror att det är precis det vi måste göra. Oslo är min hemstad sedan mer än två år tillbaka, det är här jag har alla mina vänner, alla mina rötter i mitt vuxna liv. De senaste dagarna är alla oavsett pass och visa norska här. Det enda vi kan göra är att gå vidare, men inte glömma och se bort ifrån allt som har hänt.

Kommentarer
Postat av: Hanna Ek

Jag gillar verkligen hur din personlighet framstår i din blogg, du verkar inte vara som alla andra om man säger så! Har en tävling på min blogg som jag tror att du har stor chans att vinna, kram!

2012-03-09 @ 03:44:46
URL: http://hnny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0