1/30

Om mig

Jag hade hoppats att ni kanske hade förstått vid det här laget. Det heter Arkiv (se högerspalt).

Men basfakta har uteblivit, så det kan vi ta. En gång för alla, så släpper vi ämnet.

Mitt mellannamn är Simone och jag är väl egentligen från Göteborg. Men jag har pratat på en konstig halvskånsk dialekt hela mitt liv, och så flyttade vi till Linköping, världens anal, när jag var tolv. Så jag har väl inte så mycket rötter till städer, i Linköping finns ingen kvar och Göteborg har jag undvikit sedan jag flyttade. '

Jag gillar att laga mat och att dansa och att dansa och att dansa. Och att teckna, men det har fallit bort när jag leker vuxen. Jag jobbar med att laga espresso på en espressobar och har blivit aggressiv och snobbig mot folk som inte kan uttala saker rätt eller beställa med full information. De förtjänar det för det mesta, "En enkel" är inte en beställning, och så blir de sura när man försöker få fram vad de vill ha, om de ska sitta där eller inte och sådant. "Så mange spörsmål ass..." suttrar de och jag blir sur. Men det är ett roligt jobb. Jag lever på koffein, snus, cigg och socker.


Crossovers


(en bild som ju ska beskriva detbergochdalbaniga humör jag är på)


Hej godvänner.

Jag är i ruset, alla sunda vätskor har blivit förskjutna av de mer osunda, lite vinglig, men kan stå på egna ben. Så jag kände att jag saknade det här.

Det nya året har efter en månad bedömts som actionfyllt, händelserikt, dansant. Har mött mystiska män i ett töcken, dansat charleston tills fötterna gett upp (backstep, kick, crossover, höger ner, vänster på sjuan). Mött vänner jag aldrig visste att jag hade. Danset lindy på Djangofestivalen och Oslo Swingklubbs Venners Nytårsfest och på ja, en himla massa andra ställen. Missionerat tills mina vänner gett upp och börjar på den fuckings nybegynnerkursen.

(Allt jag kan tänka på är side-by-side, hand-to-hand, tandemcharleston och crossovers, över till Susie Q's och Tacky Annies)

Men vet ni vad det bästa av allt är? Att jag har köpt mig en kamera.


Här är, helt appropå, en bild på oss från Djangofestivalen (som för så vidt varmer frijazz än Reinhardt, men himla trevligt ändå). Och inte är det jag som tog den, men jag stjäl helt vilt från dittoslo.no.

En konklusion av januari är att mitt liv nu är nedkokat till de viktigaste elementen - Kaffe/jobb (det är ju detsamma), dans, öl och sömn.

Och det känns bra.

Månförmörkelsen den 21a December


Vintersolståndet och årsskiftet har passerat och det enda som hänt sedan sist är att jag har blivit mångalen.

Något med magnetismen utsätter mig för rubbningar. Ylar inte, jämrar mig mer. Men nyårsnatten blåste bort det, det enda vi såg från takterassen var att Oslo brann och exploderade, det regnade guld och rött och blått som liknade pilträd över fjorden, och mellan husen sprängdes bomber. Det var ett vackert Kosovo by night, och det sprängde bort det värsta.

Inledde det nya året med den sedvanliga bakfyllan, efter tillkvicknandet har vi städat lägenheten, hängt upp gardiner, jag har sytt stroppar och sytt om alla kläder som jag lovat att jag ska göra länge. Sedan sydde jag en halterneckblus i ljustgult, med blomstertryck i dova blåa färger, rosa och mossigt brunt.

Jag tror det är en bra start på året.

Grilltabbe

Är det bara jag som ser det totalt smaklösa men hysteriskt underhållande i den här löpsedeln?

Vila i frid, menar jag.

Bästa repliken ur Men In Black

Gott nytt år, bakfull start kan bara bli bättre.

RSS 2.0