Musikalisk orgie

Laddar upp inför The Soria Moria Ballroom. Det blir grafitgrå råsidenklänning med små guldknappar nedöver fronten, båtringning och trekvartsärm. Lagom snäv, men fullt dansbar. Tänker dansa och dansa och dansa och dansa. Tonight's gonna be a good night.
(bild via lamebook)

Handen

Anonym frågade vad som hände med handen.

2 liter ca. 96-gradigt kaffe hände med handen, och därefter 2:a gradens brännskador. Den ser ut som en solbränd 75-åring. Och så ett vitt band där klockan var. Rynkig och stel hud.

Jag bär mitt CV på mina händer; högra handflatans ärr ser ut som en insekt efter jag föll med glas, och vänsterhanden, ja ni vet. Ett horisontellt streck över vänster långfingertopp efter att jag skar halvvägs in.

Jag är en klumpig klumpig otursförföljd tjej.

Val


(bilden har ingenting med någonting att göra)

När jag hör ordet mentometer tänker jag inte så osökt på franskans verb mentir - att ljuga.

Lögnmätare. Jag gillar tanken på det.

Constantinescu


På bilden; Ioana Constantinescu som dog 1909 i Timișoara, Rumänien. Av att dricka sitt eget blod. Sangvinist javisst, blek och vacker i sepia mot mörk brokad och psykiska problem.

Ungefär så känner jag mig efter en ledig dag spenderad instängd på mitt nyommöblerade rum. Ögon som inte kan vänja sig vid varken ljus eller det att vara vaken, småhysterisk - ömsom svettandes ömsom frysande under täcket och blek blek hud. Överallt utom på den brännskadade vänsterhanden som är röd förutom där klockan var. Ett vitt band genom det grisskära och ömmande.

Dammit, I'm a doctor, not a Mixologist!


Jag trodde att jag hade uttömt allt genialt med Star Trek, men runt varje krök och hörn finner jag någon nördigare än mig som tagit det ett steg längre. Jag hade precis kommit över sorgen då jag blev förbjuden att gå på en maskerad med temat årtionden i Voyageruniform. Gick som åttiotalsmadonna istället (om ni minns).

Och så finner jag det här.

Min 22-årsdag firas med Star Trekfest med full utklädnad. Den som kommer som Ferengi måste försöka sälja mina presenter. Det gör att jag har en fullt legitim anledning att köpa en superflashig commanders uniform. Tänker jag. Och att dricka Captain Kirk's Alien Sex on the Beach tills jag blir för full och börjar mumla om Shatner och Brent Spiner.

(via geeksaresexy)

It might aswell be spring


Nu igårkväll började snön falla sådär yvigt som jag hade hoppats på. Och som ett brev på posten känns världen lite mer levande. Inne i stan och vid jobbet är det mest smutsigt vatten med blöta snöränder färgade av avgas. Men det går bra. Ute i Kvaernerbyen ligger det som ett litet blött täcke.

Den här sången beskriver känslan.

I keep wishing, I were somewhere else
Walking down a strange new street
Hearing words that I have never heard
From a boyI've yet to meet

I'm as busy as a spider spinning daydreams
I'm as giddy as a baby on a swing
I haven't seen a crocus or a rosebud or a Robin on the wing
But I feel so gay in a melancholy way

That it might as well be spring
It might as well be spring


Sången kommer från filmen State Fair, och vann en Oscar för Best Original Song. Nu vet du det.

Anton Abele

(tack vare underbara herrlundkvist) (ej en släkting)

En bild från mig till dig 2

Puss.

En bekännelse - The sequal

Weheheheeeeey! Score!
(appropå det här alltså)

Om jag skulle mörda


Jag har alltid tänkt att om jag någonsin skulle döda någon skulle det vara av hysteri.

Jag har lätt för att bli hysterisk. Jag har lätt att tappa fotfästet.

Först skulle vi kanske börja bråka om någon småsak, men känslorna skulle bli för stora och han skulle bli elak och jag skulle känna mig liten. Och jag skulle gråta och snora nonsens om att allt var mitt fel fast egentligen var allt ditt fel och du bara tvingar mig att känna mig såhär. Då skulle han bli besvärad, och sedan skulle bråket ta fart igen tills det gick för långt igen och jag skulle bara bli sådär stirrig som jag blir ibland och inte kunna vara stilla.

Sedan skulle allt bli bra, när vi för en sekund går tomma för saker att kalla varandra och cirkelargument. Och så skulle vi stelt säga att jaha det här blev ju lite väl uppblåst, förlåt för allt jag sa, jadå jag älskar dig. Sedan skulle vi somna men utan att hålla om varandra. Fast jag skulle vara vaken och försöka krypa intill dig för att känna mig trygg. Men du vänder dig bort i sömnen. Och då skulle jag veta att det inte alls var bra, att det inte alls var över och att känslan skulle sitta kvar vid frukost imorgon och vid middag imorgon och jag skulle försökt att klamra mig fast och försökt för mycket för länge. Så då skulle jag istället ta kudden och lagt över hans ansikte och försökt att trycka så försiktigt som möjligt så att han inte vaknar. Sedan efter kanske tre fyra minuter skulle han sluta röra sig.

Eller så hade jag känt igen hon som var så elak mot mig på mellanstadiet. Kanske i tunnelbanan. Och 4an mot Ringen skulle komma om en minut i rushtiden. Och så skulle jag känna mig precis som jag hade känt mig då, när jag ljög och sa att jag hade ont i magen för att få gå hem, men satt bakom gympasalen i kylan istället och dödade spindlar och maskar jag grävde upp med en pinne.

Och då hade jag kanske trängt mig fram bakom henne, och när T-banen började komma in hade jag bara behövt att stöta till lagom hårt. I trängseln hade nog ingen märkt det.

Det är kanske en lite morbid tanke, men du har också tänkt den.

Ord


Döda ord:

- Wow-faktor
- Leverera (om det då inte handlar om varuleverans)
- Kitsch
- Solochvårare (mig emot, det är ett sjukt bra ord)
- Ammunition (det känns som att ingen använder det ordet längre. Kent räknas inte)
- Uffigt och beiget och B om saker som är töntiga
- Gaphals
- Tänk (det sämsta uffigaste verb-som-blir-substantivet i världshistorian)

Ord som borde användas mer:

- Gaphals
- Underliv
- Bestickning
- Vulva
- Vargavinter
- Banna bein (för mina trogna norska läsare)

Såg appropå det där sista Disneys Herkules på norska häromsistens med mina fina norska flat mates. Och en hel sång var tillägnad det riktigt gamla norska uttrycket banna bein. Som jag förstod det översätts det ungefär till stensäkert, helt sant eller något liknande. Lite klart som korvspad. Det var tydligen så dött att den ena norskan aldrig hade hört det. Dålig stil.

(bild via bioshock)

En bekännelse


Jag tror jag har blivit lite förälskad i Knivlisa. Lisa, om du läser det här, åk till Oslo så har vi en gaydate.

Night Terror


Jag önskar att snön inte föll så stilla och odramatiskt och tyst. Det får det att kännas mer som kärnvinter och fallande aska än en magkittlande upptakt till julmys och grandoft och allt det där.

Den lägger sig inte i drivor. Den ligger bara som små puderstråk som vägrar fästa vid marken, och pytsas runt lite lojt av vinden. Som små små sanddyner.

Det som rök i första chockvågen var mobilen. Och Ipoden. Och mitt humör. Och min vänstra fot. Och min ekonomi.

Och på balkongen står allhelgonahelgens pumpa och hånler åt mig. Det jävla svinet. Ingen sympati finns att få. Håhåjaja. Jävla skit.

Soundtrack

(bild via graphicsfairy)

Rättelse

Okej jag tar tillbaka det där jag sa. Den värsta livssönderknastrande ångesten man kan uppleva är den när man inser att man är samma ADHD-barn som man var när man var sexton, och att ens sätt att hantera det inte har ändrats märkvärt.

Vill tro att mycket att mitt liv kunde förändrats på sex år. Den mest påtagliga skillnaden är väl att jag nu har ett jobb och en ekonomisk situation att ha ångest över också. Och bor för långt bort för att kunna åka hem till mamma och böla och bli klappad på håret.

Mitt nufunna mogna sätt att hantera den här känslan på är att skamäta en hel Big One Triple Cheese-fryspizza framför Grey's Anatomy som jag inte ens gillar.

Fågeln

Braziljackfågeln säger:

"Om någon säger 'Men hehe, det måste ju vara helt tomt i Midsomer nu, alla har ju blivit mördade' kommer jag att strypa dom med en elsladd. Sedan kan John Nettles få utreda det."

Lördagen


Det finns få saker som ger mig en sådan livssönderknastrande ångest som att dricka cava ur sladdrig plastmugg. De där räfflade som går sönder om man andas på dom.

Men det gjorde jag och bet ihop, tills jag var lullig nog att tänka på annat.

Dansade och dansade och dansade. Snurrade runt i studentklänning framrafsad i garderobens mest bortglömda hörn. Tog en timme att stryka. Vad gör man inte för ett Black & White-tema. Sedan vann mitt lag "De stygge Kaninerna" det svartvita quizzet, tack vare vår instruktör som hade obehagligt bra koll på vilka färger de olika lagen i norska tippeligen spelar i. Vann After Eight.

Sedan avslutade vi på Kaffefuglen. De lagar en elak whiskey sour, de.

(bild via oslopuls)

5th of November


Kom ihåg, kom ihåg, om ni försöker spränga parlamentet
så blir man avrättad om man inte lyckas.

Kanske om man lyckas också.

One star system at a time!Steve Thomas har gjort de här geniala reseaffischerna om...ja, Star Wars. Millenium Falcon och allt det där.Som inbiten Star Trekfantast vägrar jag komma ihåg flera transporttyper från Star Wars än så. Det är så en nörds liv ser ut.

Du finner hans onlineportfolio här.

Tänker osökt på Sky Captain and the World of Tomorrow. Som jag nu måste se om och bli kär i igen.

(via ifitshipitshere, där du kan se förstoringar på alla)

En bild från mig till dig


Slagsmålsklubb


Lee Crutchleys alternativa affisch får rädda min dag. Nu tänker jag se på Fight Club och tjura och gnälla för mig själv. Vara lite av ett barn.

Regel 1 - You do not talk about Tanja.
Regel 2 - You DO NOT talk about Tanja.
Regel 3 - If someone says "stop" or goes limp, taps out, Tanja will not stop.
Regel 4 - Only two guys to a Tanja.
Regel 5 - Only one Tanja at a time.
Regel 6 - No shirts, no shoes.
Regel 7 - Tanja will go on as long as she has to.
Regel 8 - If this is your first night at Tanja's, you HAVE to fight.

Videoliknelse


Ungefär såhär känner jag mig just nu. Fast inte gällande någon sångförmåga. (Ni kommer vilja sänka volymen)

Cocktailparty

"Twitter är som ett cocktailparty. Du är antingen där eller inte. Är du där och samtalar öppet kan du bli berusad och berikad. Du kan ställa dig i ett hörn utan att prata med andra – men då blir du bara full."

Jag gillar att vara full.

(citat av techrisk)
(bild ur breakfast at tiffanys, lånad från alwaysorderdessert)

Allt var bättre förr


När jag säger Goon Walk tror de att jag uttalar Moonwalk fel. När jag säger Dizzie tror de jag menar Rascal och inte Gillespie.

Eller som Cole Porter sjöng i Anything Goes:

In olden days, a glimpse of stocking
Was looked on as something shocking.
But now, God knows,
Anything goes.
Good authors too who once knew better words
Now only use four-letter words
Writing prose.
Anything goes.


Allt var bättre förr, när Bing var en sångare och inte en störig sökmotor.


Dagens citat


My favorite show is Two and a Half Men with Charlie Sheen. The little boy who plays along because he reminds me of my son. It relaxes me, I need to laugh. Because it destroys the soul, if you are always sad.

Joseph Fritzl, i sin första intervju från fängelset.

Han gillar också långa skogspromenader och lugna kvällar framför en öppen brasa med sina nära och kära.

Sover på soffan

Är helt slut. Har börjat mitt nya jobb nu. Det är roligt. Är trött. Somnade på soffan igår mitt på dagen. Vaknade och förstod ingenting. Trodde det var en ny dag. Det kändes som det hela dagen. 8 days a week.


På fredag blir det dans på Storsalen. Och på lördag blir det bli kjent-fest på Swingklubben. Temat är Black & White. Skulle helst av allt vilja se ut som Hadda Brooks här på bilden, men jag är ju snarare albino (ett till favoritord) än neger (egentligen inte så mycket av ett favoritbord, men man är ju inte rasist) så det går nog dåligt. Släpar fram den gamla studentklänningen och stryker den istället. Den har klädda knappar. Jag är sjukt förälskad i klädda knappar.

Jag vill nog bara sova just nu, men jag är för hungrig. Är för trött för att laga mat. Snusar mängder istället. Köper snus för alla drickspengarna just nu. Mmmmm....drickspengar. Charmigt det alltså.

Mest av allt längtar jag till mer lindyhop. Det är lite för roligt. Jag kommer inte över hur roligt det är. Usch alltså.

RSS 2.0