Tu Vuo Fa l'AmericanoSpelar The Puppini Sisters på høgsta volym i min fødelsedagsipod, førsøker att undvika offentliga danssteg.

Ni ligger hemma och søndagsmyser medan jag jobbar; sæljer kaffe på kaffe, kyllingsallat, smørbrød och solboller. Sorterar jobbets CD-skivor - dømer ut halvparten (med namn som 'If you seek Amy', 'Feta bakishits på Samson') till soptunnan, och arrangerar resten i rætt fodral. Sorterar så att de mest spelade står mest lættåtkomligt.

Om någon rør min ordning kommer allt att falla; jag kommer sværa och skrika. Jag ska førsøka behålla lugnet. Gatorna ær som madrasserade væggar nu; fluffigt vita, vaderade, så jag ska nog vara lugn.

Får førsøka spela Tu Vuo Fa l'Americano på repeat i huvudet tills det utplånat alla størningsmoment.

I got stripes around my shouldersDet här är ett upprop för långrandens oförtjänt dåliga rykte. Det kanske verkar vara långrandigt (hör mig skratta för mig själv) men allt jag säger är sant.

Alla mönster halkar in och ut ur modeminnet; blommor, prickar, fiskben, men långranden är förvisad till manchestertyg och pin stripes på daterade herrkostymer.
Långranden är fortfarande en blyg liten nyponros i modehistorian, trots sina tonårsutspel under åttiotalet. Jag ser fram emot att ta långrandens oskuld, smutsa ner henne och göra henne vuxet normal; breda svarta långränder på lösa stortröjor.

Jag går gata upp, gata ner och försöker hitta långrandiga strumpbyxor. Vet du var de finns? Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag känner mig som Don Quixote.

White Opium før folketFemme Fatales White Opium-set  ger mig gåshud.
Det ær så svårt att gøra retro nytt utan att klyscha sig til billiga poænger och piratad estetik. Men det ær så bra.

Det blekt øverexponerade, porslinsmagen, den askgrå hårglansen.

Jag ser en brøllopsnatt framfør mig.Finns att kpa (till mig) på Madame V.


Kreativblogg Award

Imra slængde vidare en såndær award till mig. Enda anledningen att jag gør det hær ær på grund av hennes emotionella utpressning; hon kallade mig før pretto, och jag var tvungen att bevisa att hon har helt helt rætt. Vi kør.

Den som har fått en award ska:
1. Kopiera awarden på sin blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 8 intressanta fakta om dig själv
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till

Ni ber om sju intressanta fakta om en person som bor på jobbet, i en kællare. Det ær det jag gør om dagarna. Ni får skylla er sjælva.

1. Jag ær fødd i Gøteborg, uppvuxen på Drottninggatan och lekte i Trædgårdsføreningen (jag kallade det før Nennefennenenen) varje vecka. Under G8-møtet 2001 bodde George W. i huset mitt emot oss, stora rosa Sheraton Hotel. Det låg krypskyttar på taken, jag fick inte ta med vænner hem. Secret Servicemæn krøp under alla bilar. Sedan var allt lungt igen, men vægen till skolan var en krigson. Jag tog buss 40 uppøver Avenyn varje dag, och ville næstan bara blunda tills vi svængde av mot Johanneberg.

2. Den førsta jag pussade hette Lisa. Hon hade blont hår och hon pussade mig på en rast i mellanstadiet. Sedan lekte vi aldrig mer tror jag.

3. Nær vi hade flyttat tilllandet utanfør Linkøping fick jag den stora æran att introducera min stockholmska barndomsvæn før en levande ko flør førsta gången i hennes liv.

4. Ibland snusar jag och røker samtidigt, men hævdar alltid att jag inte ær en beroendepersonlighet. (Jag ær tydligen en løgnarpersonlighet.)

5. Jag ær vældigt rædd før ær spindlar och svarta hål.

6. Jag gråter varje gång jag ser en film nær någon dør eller blir ledsen, eller nær jag læser en bok dær saker går snett. Hulkar som ett barn.

7. Jag har cayennepeppar på allt jag æter, och fnissar alltid lite nær jag læser på baksidan av paketet. Det står: "0,5 - 1 krm ær lagom till en rætt till 4 personer". Sedan hæller jag en tesked på frukostmackan.

8. Det enda jag vill uppnå hær i livet ær høgar av pengar, eller att verka som att jag har høgar av pengar, eller att ha ett hus som ser ut precis som jag vill, eller att vara så trygg att jag inte kænner behovet fr høgar av pengar.

Och ni som kan kænna er awardade idag ær:

- Oh Darling, eller Sofie som du heter. Hon ær min væn, lagar god kaffe, hittar alltid de bæsta klænningarna och utøvar det sæmsta shoppinginflytandet på mig någonsin. Jag kontrar med att vara ett dåligt ølinflytande. Vi ær lite djævlarna på varandras axlar. Plus att hon har en grym blogg och alltid har så vackra frisyrer; femtiotal, victory rolls och allt vad det heter.
- Kajsaspyssel, eller Kajsa då. Hon har en sy- och pysselblogg, en cool son och verkar vara en rætt skøn tjej i allmænhet. Och kreativ.

Sen vill jag faktiskt inte ge mer. Någon måtta får det vara.

KærnvinterI det hær landet slutar det aldrig snøa.
Tågen slutar aldrig frysa fast i rælsen.

Det hær landet vill få mig at frysa fast i asfalten och inte kunna røra mig så att jag ær tvungen att vara hær næstan i all evighet.
Det ær som att allt står helt helt stilla, och darrar jættefort på samma gång. Det bygger upp till något stort liksom.

Sofie hør mig nog sæga det dær varje gång vi ses. "Det kommer hænda något snart! Något stort! Jag kænner det på mig!".
Ingenting hænder. '

Det fortsætter snøa. Væntar på bomben.


RSS 2.0