Dagens citat

"Jag är fortfarande högst övertygad om att Digestivekex, jordnötssmör och mörk choklad är källan till evigt liv."

Mattias på Bakemyday.

...magnets?


Bara ifall attRock'n'roll Wolf Christmas


God jul, låt den gå fort över likt den vinterkräksjuka den är.

Har firat den första timmen av julafton med Rock'n'roll Wolf, som tydligen är lite av en norsk jultradition (i vårt hushåll i varje fall). Snön ligger vit på taken.

WTF

"Officially, the panel is called the WikiLeaks Task Force. But at CIA headquarters, it’s mainly known by its all-too-apt acronym: W.T.F."

Enligt CBS News.

Första tanke: det måste vara ett internetskämt. Men icke. <3 amerikaner.

PepparkakehusDet luktar saffran i trappuppgången, och grannar jag aldrig mött säger god jul och ler vänligt när de går ut ur hissen.

Kvällens planer är storslagna; pepparkakehusbakning med Silje, jag har köpt julöl att sörpla på vid sidan av, och i väntan på bussen har jag köpt ansiktkräm (tjej), vaniljparfym (tjejtjej) och fyndat en fantastisk nästansvartgrön pennkjol med hög midja. Efter knäet klockat den sig ner över det.

Men pepparkaksdegen var slut. Så jag och hon sitter framför TV:n och ser på amerikanska program där folk heter amerikanska saker. Tenley och Peyton och Téyona och utröstningar och rosor. De pratar som barn. Sparar ölen till jul.

Åh gud vad jag önskar att julen ska vara över. 2011 kan inte komma fort nog. Det känns som att nästa år ropar på mig, fast troligtvis är de tvärtom.

(Imorgon sista tisdagsdansen före jul, plus balboakurs innan. Ska skaka benen tills de skaver mot kjolen.)

Hets

Hetslyssnar (by your side)
Hetssläser (en bok du borde läsa)

Jag borde verkligen sova nu. Smågråter till bokens sorgliga del istället. Provar en av de hattar jag köpt i det sista - stor svart tjugotalsgrej, man ser mig knappt under brättet, bara en blek haka. Nu provar jag den beiga assymetriska med svart band och ful rosett. Sedan den röda med upprullad kant. Jag ser larvig ut, clownaktig. Det får mig att skratta, men jag vill inte väcka Silje.

På sekretären ligger tavlan jag har målat till Sofie i julklapp. Vet inte om jag hatar den eller älskar den. Som allt annat jag gör är den skev. Jag tror jag gillar det. Som att allting tippar över åt olika håll och drag snubblar över varandra. Som att det finns hemliga vinklar i människor som bara syns när de vrids.

Saker som går i kras


Jag vet inte om det är såhär jag känner mig, eller om det är såhär jag känner för att göra mot de omkring mig.

Känner mig bräcklig, lätt att putta omkull, lätt för att gå i småstycken just nu.

Försöker se det framför mig. Små skärvor av mig själv som ligger på en trottoar och bara är. Jag brukade drömma om det när man var teenage angst och allt var gymnasieskit och svart, ritade saker på Myrornajeansen och allt hemskt i livet kunde beskrivas med känslan man fick när man hörde på Neutral Milk Hotel. (fyfan)

Att en dag bara falla ihop på gatan och bli katatoniskt invandrarbarn och bara vägra inordna sig, vågra leva, vägra koppla samman tanke och handling.

Vägra finnas.

Bara skalet kvar.

Vågade aldrig. Hade hopp.

Mitt problem är att jag har självförtroende men inte självkänsla. En slarvig perfektionist, ett puckat geni, en blåst intellektuell bimbo. Vill att allt jag gör/är ska vara perfekt, men vägrar låta det bli det för att jag inte förtjänar det.

Är för mycket eller för lite, när man är ganska lagom. Borde älska mitt spatt, min nervositet, min sociala osäkerhet, min sociala säkerhet, mina dåliga skämt, min entusiasm som aldrig smittar någon. Borde älska att jag inte älskar. Borde försöka sova.

Vär-dig-het. (är att inte skriva sånt här på internet)

Hemmaspa


Varje gång jag stänger på jobbet försöker jag som regel låsa dörren med min hemnyckel. Jag tror det säger något om min relation till arbete.

När jag väl kommit hem är jag så uttråkad att jag lägger en såndär peel-off ansiktmask. Medan den torkar låtsas jag att jag är Patrick Bateman. När jag sedan står framför badrumsspegeln och drar av den i sjok, som störande nog är hudliknande, låtsas jag för en sekund att jag är med i The Shining. Innan jag kommer på hur patetiska mina kvällar kan vara.

Mitt liv reduceras mer och mer till populärkulturella hållpunkter. Hämtar relationsråd från Sex and the City liksom (för vilka jävla relationer tänker ni då, haha tänker jag då) och sätter upp bilder och mål för min drömman utifrån Patrick Jane i The Mentalist (den kärleken dör aldrig gud vilken man).
Sedan använder jag tio minuter åt att massera in ansiktet i en Night Serum från Estée Lauder, någon gratisgrej jag fick när jag köpte ett jättedyrt läppstift som sedan försvann. (vem i hela världen köpa dyra nattserum, vad det nu är)

And what is worse:
Samtidigt som jag gör allt detta försöker jag planera mitt sparande och väger för och nackdelar för fonder.

Mitt vuxenliv är inget vuxenliv. Det är ett låtsasliv.

Människor som dött och saker som fötts 2010


Dött:
J.D. Salinger
Dennis Hopper
Alexander McQueen
Lynn Redgrave
Leslie Nielsen

Fötts (i ett vidare begrepp):
Antoine Dodson
The Double Rainbow
Eyafjallajøkul
Chilenska Gruvor
IPad
Snooki

IEnligtGoogle.

By the fucking way


Jag har nog slösat bort grundskolan.

It don't mean a thing if ain't got the...


(bild från Studenternas Hus i Århus)

Jag ägnade för övrigt gårdagsnatten till att skapa en fantastisk swingplaylist för spotify. Hör och älska.

HÄR!

Dans till leda


(bild via jilt)

Övar tal tills ledan slår in. Jag kan det inte. Men en måste ju imponera.

Tisdagens dans var oslagbar, storband på Bårdar Danseinstitutt där swingklubben hyser in sig. Svettades floder. Ni vet sådär så att man måste gå ut mellan varje partnerbyte för att torka av sig med strävt handtorkpapper på offentliga toaletter.

Men till kläder:
Den Stora Shoppingdagen. Har fyndat Massimo Dutti-byxor för bara tjugan på Fretex, topp från Oasis i 20-talssnitt i en helt otrolig mörk rätt-före-åskstormblå färg med styva spetsdetaljer och ryggknäppning. Drop-waist med kort volang.

Plus otroliga pumps och örhängen och janivet sånt som vi tjejer köper. Hårnålar och -spray, vintagenattlinne med gulgröna blommor över vit grund som klockar sig och slutar strax över mitten av låret.

Jag håller på att lär mig och ibland så tar det tid


Fötterna är isklumpar.

Imorgon är det julebord med espressobarsjenterne (pluss en stackars gutt). Det blir en båtringad sammetshistoria i svart, i tidigt femtiotalssnitt.

Planerar att sluta upp som på bilden.


För vissa går det aldrig men jag tror det går för mig.
Du vet att jag har svårt att säga nej.

Hysteria


En av de hysteriska kvinnor som är som mig.

De är sexuella, exhibitionistiska fria varelser. Jag är mer av den nervösa, störiga sorten som får panik och inte helt vet jag håller på med. Men jag inbillar mig att det är charmigt det också.

Mer rödvin.

Dagens outfit:
Vadlång ullkjol från 50-talet i mörkt mörkt mörkt blått med hög slits som stängs med knappar (utan att vara oanständig), hålbroderad vit blus där mönstret lägger blomskuggor över nakna bröst under. Fyrtiotalets smink och håret bakåtstruket i tvinnade stråk. Jag blir blondare för varje hårtvätt och dag som går

Lyssnar på bad romance i den bästa versionen av Lissie.

Arretez la musique.

Hello, I'm Kris Kringle and I'm a sex addict


Uppehåll schmuppehåll.

(det var jätteroligt att säga. testa. lite schmuppigt men kul.)

Jag, Silje och henne lillebror i en övertänd lägenhet. Går ut röker ibland, för att det är ju ironiskt det också. Dricker rödvin. (got a safe full of cherries 'cause I'm poppin' and lockin')(I treat my objects like women)

Jag fick blommor idag. En stor bukett på jobbet, med bud. Utan kort. Det gör mig nojig. Om det var du så kan du väl säga ifrån? De var vackra förresten, tack. Röda och med gran och ormbunke runt. Kul att du skickade dom till jobbet. (my girlfriends epeleptic 'cause she's the one I'm jerking with) För att du vet att tjejer tycker att det är kul när andra ser att någon gör något fint för dig. Jag vet vem du är tror jag. (takin' the B-A-T out of basement - semen, it spells...)

Dricker mer rödvin. De spelar schack. Jag sitter bredvid. Jag tror att vi upprör lillebrorn med vårt språk (I get more ice than whitney houston's coffee table)(though I'm sexually straight I think I'm mentally gay, 'cause I'll blow your mind. m'am.)

Jag. Är. Hursomhelst. Tillbaka. (rosa parks didn't call shotgun)

RSS 2.0